Ook Turkse Kracht moet er aan geloven. 1-0 Voor STEVO.

geplaatst op: 11-10-2015

STEVO zet haar opmars voort en ook Turkse Kracht moest er zondagmiddag op sportpark de Peuverweide aan geloven.  De 1-0 overwinning was minimaal, maar had veel hoger kunnen uitvallen. Wat STEVO op het eind van de wedstrijd aan honderd procent kansen liet liggen was niet te geloven. Gelukkig bleef het missen van die kansen zonder gevolgen en STEVO blijft verbazen dit seizoen.

Liep het in de voorbereiding nog alles behalve vlekkeloos, in deze competitie gaat het tot nu toe crescendo. STEVO speelt met de Duitse mentaliteit en dat mag gerust op het conto van trainer Alfred Nijhuis geschreven worden, die deze speelwijze niet vreemd is. Wat een drive liet STEVO zien tegen Turkse Kracht. Nooit opgeven en niet over de grens gaan.  Discipline ten top. Het voetbal was niet altijd goed, maar de inzet voorbeeldig. De bezieling was er bij alle spelers en het in grote getale opgekomen publiek genoot met volle teugen, vooral in het laatste half uur.

Turkse kracht probeerde ook met veel passie te spelen maar moest het afleggen tegen de dadendrang van STEVO. De sportieve wedstrijd kende een beter STEVO in de eerste helft en al in de tweede minuut was Tom van Bentheim gevaarlijk voor de goal van de gasten. STEVO kreeg ook nogal wat corners zonder succes in het eerste kwartier.

Turkse Kracht kreeg haar eerste hoekschop pas in de 24e minuut. STEVO bleef de betere ploeg en in de 27e minuut werd dat beloond met een doelpunt. Mark Vohaar schoot een bal  van ver op doel, die de keeper van Turkse Kracht niet onder controle kreeg. Tom van Bentheim stond goed opgesteld en tikte de 1-0 binnen.  Mark Voshaar deed in de 40e minuut met links nog een keer een poging om de keeper te verassen over ver. Nu met zijn linkerbeen. Dit keer kon de sluitpost van Turkse Kracht maar net de bal over tikken. De gasten kregen alleen in de 36e minuut een mogelijkheid uit een vrije trap die geen resultaat opleverde.  De 1-0 voor STEVO bleef tot de rust gehandhaafd.

Na de thee was het krachtsverschil minder groot, hoewel Turkse Kracht nooit uitgespeelde kransen kreeg in de tweede helft. Hoe anders was dat bij STEVO. Tom van Bentheim schoot in de 77e minuut een bal over het doel die eigenlijk niet over kon.  Roy Wigger was de aangever en hoe mooi wil je hem hebben was de mening van het publiek. Even daarna had Thomas Steggink de bal voor het inkoppen. Te zacht ging het hoofd naar de bal. Dan liet Roy Wigger in blessuretijd tot twee keer toe binnen vijf seconden de kans op 2-0 liggen. Ook Thomas Steggink kopte daarna nog een keer naast vanuit een corner.  Maar het zou wat al te ver gaan om te kritisch te zijn over deze gemiste kansen.  STEVO bood het publiek zondagmiddag een boeiend spektakel en dat is waar de toeschouwers voor naar het voetbal komen.

Volgende week weer een wedstrijd op kunstgras en wel in en tegen Wijhe. Aanvang 14:00 uur.