STEVO 2 verliest nipt van koploper Longa’30 2 .

geplaatst op: 02-05-2022

STEVO had een goede dag nodig om van koploper Longa’30 te winnen.  STEVO begon op het harde hobbelige veld overtuigend en was op zoek naar de voetballende oplossing, maar kreeg daardoor ook een goal en een grote kans tegen. Gekozen werd daarna voor de lange bal en het spelen op de 2e bal. Er ontstond een wedstrijd waarbij STEVO geen kansen creëerde en Longa’30 had uit kunnen lopen naar 2 of zelfs 3-0 als dit wederom door Bas Beernink en een redding van de doellijn niet gebeurde.

Een 0-1 ruststand, dus nog steeds kans op resultaat en dit met elkaar ook zo besproken in de rust. Inzakken en daardoor de ruimte klein makend was het devies en daardoor ruimte creërend achter hun verdediging.

In de 2e helft kreeg STEVO gelijk al een domper te verwerken, maar het elftal toonde veerkracht na de ongelukkige 0-2. Dan een fase waarbij het aftasten was, STEVO liet de bal aan Longa’30 en zij wisten minder goed om te gaan met de kleinere ruimte. Uiteindelijk moest STEVO toch meer vooruit om iets te forceren. Julian Colleije kwam in het veld voor Remon Colleije en ging met 4 spitsen spelen. De ruimtes werden groter en de druk van STEVO nam toe zonder echt gevaarlijk te worden. Nog een wissel Stefan Steggink verving Mike Voorhuis en ging vol op de aanval in het laatste kwartier. Longa’30 moest achteruit, maar bleven gevaarlijk naar voren met veel dreiging. Alleen maakte Longa’30 het niet af en bleef STEVO in de wedstrijd. Jelle Linneman en Stan Harmelink kwamen in de 80e minuut in het veld voor Jaron Elzinga en Pieter Kottink. Achterin 1 op 1, Stan Nijhuis nog mee naar voren en zo stond  STEVO met Bas Beernink, 3 verdedigers, 2 middenvelders en  5 aanvallers opgesteld en werd beloond met de aansluitingstreffer van Jelle Linneman op aangeven van Stefan Steggink. 1-2 met nog 5 minuten te spelen leverde nog 1 grote kans op, maar Bas Paus wist dit buitenkansje niet te verzilveren. Alles geprobeerd, keihard gewerkt maar niets gekregen helaas.