STEVO A1 wint van nummer laatst Hellendoorn A1 met 3-1

geplaatst op: 02-04-2016

STEVO A1 heeft zaterdagmiddag Hellendoorn A1 met 3-1 verslagen. Het was de nummer twee STEVO tegen de nummer laatst Hellendoorn. Hoewel STEVO verdiend won was het kwaliteitsverschil niet bijster groot tussen beide ploegen. Eigenlijk was het maar een matte vertoning  op het hoofdveld van de Peuverweide, voornamelijk in de tweede helft. Gelukkig waren de weersomstandigheden van dien aard, dat er toch nog wat te genieten viel.

In de beginfase van het duel was het vooral STEVO dat aanspraak mocht maken op een doelpunt. Er waren kansjes maar Hellendoorn verdedigde vooreerst met verve de 0-0 stand. Pech had STEVO met een prima schot van Daniel Wigger in de 26e minuut, dat ternauwernood door de keeper van Hellendoorn gered kon worden.

Tegen de verhouding in wist Hellendoorn even daarna wel het net te vinden van het doel van keeper Jelle Beernink. Die tegenslag voor de ploeg van trainer Peter Voshaar was echter snel overwonnen en Bas Paus wist uit een vrije trap de gelijkmaker aan te tekenen. Over dertig meter viel zijn bal binnen de zestien meter. Niemand  raakte de bal aan en deze rolde vervolgens zomaar in het doel van de gasten.

Hellendoorn had overigens na de aftrap STEVO al weer op achterstand kunnen zetten toen de bal uit een voorzet voor het doel langs rolde van Keeper Jelle Beernink. Gelukkig was niemand van de gasten alert om deze in het doel te tikken. Bas Paus kreeg daarna opnieuw een kans om uit een vrije trap te scoren. De bal werd gekeerd, maar in tweede instantie binnengeschoten. Buitenspel was de beslissing van de scheidsrechter. Discutabel deze beslissing was de mening langs de kant van de toeschouwers. Het bleef voorlopig  bij de 1-1 stand. Toch kwam STEVO voor rust nog op een 2-1 voorsprong. Stefan Steggink tikte de bal heel beheerst vanaf de rand zestien meter langs de doelman van Hellendoorn in de goal.

Na de pauze was het vuur bij beide ploegen grotendeels gedoofd en echte kansen deden zich nauwelijks voor. Om geconcentreerd te blijven kijken naar dit treffen viel dan ook niet mee. Wat ons echter niet ontging was nog dat Remon Colleije attent was bij opnieuw een vrije trap van wie anders dan Bas Paus en STEVO op 3-1 zette.

Hellendoorn vond het hierna blijkbaar wel best en toonde nog weinig inspiratie om de stand een ander aanzien te geven. STEVO daarentegen wist door de overwinning de 2e plek op de ranglijst te behouden. De nummer één De Zweef ligt mijlenver voor en het doel van STEVO A1 moet dan ook zijn, met nog vier wedstrijden te gaan, om deze tweede plaats vast te houden. Dan mag daarna de conclusie zijn, dat het een geslaagd seizoen is geweest.