STEVO en TVC delen terecht de punten 1-1

geplaatst op: 24-04-2022

De derby tussen STEVO en TVC '28 eindigde zondagmiddag op de Peuverweide in een terechte 1-1. STEVO had in het laatste gedeelte van de 2e helft nog wel de meeste drang om de wedstrijd winnend af te sluiten, had ook kansen daartoe aangespoord door het thuispubliek, maar de 1-1 bleef op de borden staan.

Spelers en het in grote getale aanwezige publiek hadden wel vrede met de uitslag. TVC probeerde in de wedstrijd voetballend alles op te lossen en STEVO hanteerde veelal de lange bal naar voren. Uitgespeelde kansen waren er niet zoveel in de eerste helft voor beide ploegen. Niels Wigger schoot een keer de bal net over de lat en TVC kopte de bal op de lat uit een corner.

Het spel golfde wat op en neer en uit één van de aanvallen van TVC in de 41e minuut greep de verdediging van STEVO niet daadkrachtig genoeg in. Mart Groothuis van de Tubbergenaren schoot de bal laag over de grond in de verre hoek van het doel van Luuk Oude Lansink, 0-1. Een domper voor STEVO, maar het ging niet bij de pakken neerzitten en kwam goed uit de kleedkamer voor de tweede helft.

Roy Wigger schoot de bal in de 47e minuut steenhard net over de lat van het TVC doel. De elf van trainer Otto Krabbe hadden in de 2e helft toch de meest aanvallende inspiraties, maar moest oppassen dat het zich niet liet verrassen door de counter van TVC. Vooral in de laatste 20 minuten werd STEVO dreigender voor de goal van TVC en nadat eerst nog de bal uit een corner op de kruising belandde, was het kort daarna wel raak. Hugo Weerink op links legde de bal panklaar voor Mauro Plegt, die geheel vrijstaand bij de 2e paal de bal voor het inschieten had.

Ook na de 1-1 bleef STEVO de aanval zoeken, maar tot de winnende treffer kwam het niet meer. Al met al een een terechte uitslag en zo was ook te horen in beide kampen na afloop. De hoop is er dat beide ploegen ook volgend seizoen weer de derby mogen spelen. Voor STEVO wordt het nog een hele klus om dat te bewerkstelligen, maar het punt tegen TVC moet vertrouwen geven richting volgende week wanneer RKHVV in Huissen de tegenstander is.