STEVO opnieuw onderuit. Nu 1-0 verlies tegen Schalkhaar.

geplaatst op: 27-03-2016

Vreugde bij Schalkhaar na de overwinning en de periodetitelSTEVO verloor zaterdagavond binnen één week voor de tweede keer . Na het 3-1 verlies van afgelopen zondag tegen BWO, was nu Schalkhaar met 1-0 te sterk. Door de overwinning van  Schalkhaar op STEVO wist het ook nog eens de tweede periodetitel in de wacht te slepen. Logisch dat een feestje gevierd werd door spelers en begeleiding na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Maneschijn.

Hoe anders was dat bij STEVO. De ploeg was duidelijk in mineur. Een riante voorsprong op concurrent BWO is binnen enkele dagen als sneeuw voor de zon verdwenen. Slechts drie punten is het verschil nog met de Hengeloers.  Met nog zes wedstrijden voor de boeg is de strijd om het kampioenschap weer volledig open. Aan de technische leiding bij STEVO de moeilijke taak om de komende week de accu weer volledig op te laden voor de thuiswedstrijd van zondag tegen AZC. Een overwinning is dan noodzakelijk tegen de Zutphenaren. STEVO kan in ieder geval weer gebruik maken van haar spits Tom van Bentheim, die de afgelopen twee weken niet beschikbaar was. Of Thijs Nieuwmeijer, die uitviel,  dan ook hersteld is van zijn blessure is zeer de vraag.

Schalkhaar en STEVO begonnen zaterdagavond het treffen met 1 minuut stilte voor de donderdag overleden stervoetballer Johan Cruijff.  Na het beginsignaal van scheidsrechter Maneschijn, was het STEVO dat in de tweede minuut al een mogelijkheid kreeg om de wedstrijd open te breken. Roy Wigger schoot vanaf de cornerhoek op doel en de bal leek bij de verre paal binnen te vallen. Maar net ging de bal de goal voorbij.

Schalkhaar had meer geluk in de beginfase. Al in de 7e minuut kwam het op voorsprong. Onachtzaamheid in de verdediging en niet coachen leidde de 1-0 van Schalkhaar in.  De plaaggeest van de avond Sven Kelder, wat had Roy Damhuis het moeilijk tegen hem, wist Schalkhaar beheerst op een 1-0 voorsprong te zetten. STEVO had twee minuten daarna bijna de stand gelijk  kunnen trekken door Roy Wigger. Zijn goede actie strandde tenslotte op de keeper van Schalkhaar.

Het was een open wedstrijd in het eerste gedeelte van het treffen, alhoewel Schalkhaar wat makkelijker voetbalde. Vooral de eerder genoemde linksbuiten van Schalkhaar bezorgde de achterhoede van STEVO gedurende de hele wedstrijd nogal wat hoofdbrekens.  Halverwege de eerste helft kreeg STEVO met nog een tegenvaller te maken toen, zoals verteld, Thijs Nieuwmeijer aangaf niet verder te kunnen. A-junior Stefan Steggink kwam hem vervangen en deed dat overigens niet onverdienstelijk. De beste kans op een doelpunt had STEVO eerst in de 43e minuut toen Wilco Broekhuis uit een corner van Mark Voshaar de bal maar net over het doel kopte.

In de beginfase van de tweede helft oogde STEVO onzeker en het vertrouwen leek weg te zijn. Wel kreeg het de eerste mogelijkheid in dit tweede bedrijf. Opnieuw Wilco Broekhuis had pech dat de bal van zijn voet maar net langs de verkeerde kant van de paal ging. Die kans gaf STEVO toch weer een steun in de rug en de spelers van trainer Alfred Nijhuis pepten elkaar nog eens op en er werd meteen meer druk uitgeoefend op het doel van Schalkhaar. STEVO had nu ook het meeste balbezit en er kwamen wat kleine kansjes waar steeds het geluk ontbrak.

Ook Schalkhaar ontbeerde geluk bij een vrije trap op het doel van Roy Kreuwel. Aan de andere kant was Roy Wigger bijna succesvol. De bal werd over de uitlopende keeper van Schalkhaar gekopt, maar kreeg net niet genoeg snelheid mee om de lijn te passeren voordat een speler van de thuisploeg het leer weg kon trappen. Een foutieve terugspeelbal bij STEVO leidde even daarna bijna de 2-0 voor Schalkhaar in.

Met Ingmar Reinerink naar voren te sturen hoopte de leiding bij STEVO de wedstrijd nog te kunnen keren, maar het was Schalkhaar dat de betere kansen kreeg op een doelpunt. Roy Kreuwel redde prima bij een kanonskogel in de 87e minuut.  Een vrije trap van Niels Wigger in de 89e minuut was een prooi voor de keeper van Schalkhaar. Uiteindelijk bleef de 1-0 voor Schalkhaar gehandhaafd en was de periodetitel een feit. STEVO blijft ondanks het verlies tegen Schalkhaar koploper en de hoop is er dat er tegen AZC een ommekeer komt van de mindere resultaten.