STEVO volgend seizoen in de 2e klasse.

geplaatst op: 12-06-2022

Het vlaggenschip van STEVO is zondag gedegradeerd naar de tweede klasse van de KNVB.
In de nacompetitiewedstrijd tegen Union moest het elftal van trainer Otto Krabbe in de verlenging met 1-3 de meerdere erkennen in Union uit Malden,  een dorp onder de rook van Nijmegen. Tachtig minuten lang leidden de de rood-gelen van STEVO met 1-0, door een prachtige goal van Mauro Plegt in de eerste minuut.
Niet geheel onverdiend omdat het de meeste kansen creëerde in de wedstrijd, maar de finesse op meer doelpunten ontbrak.  Maarten Gelhever trok in de 80e minuut aan de noodrem in de hoek van de zestien meter en dat kwam STEVO duur te staan.  De strafschop op de welbekende Panenka manier genomen trof doel en die tegenslag vlak voor tijd  kwam STEVO niet meer te boven, wat het ook probeerde.
Tweede klasser Union, toch geen onoverkomelijke tegenstander, was in de verlenging de meest gelukkige en in de eerste minuut en laatste seconde van de extra speeltijd werd nog een keer het net gevonden en mogen de Gelderlanders de nacompetitie deze week voortzetten.
STEVO gaat volgend seizoen in de tweede klasse proberen het verloren terrein terug te winnen. De derby tegen TVC '28 behoort even tot het verleden, maar daarvoor in de plaats wacht de mooie confrontatie tegen De Tukkers uit Albergen en wie weet komt het verrassend presterende Reutum daar ook nog bij. Dit zijn mooie wedstrijden voor de supporters om naar uit te zien. De teleurstelling mag dan groot zijn in het STEVO-kamp over de nederlaag tegen Union, het doel om volgend seizoen het verloren terrein terug te winnen is ook een mooie uitdaging.
De vele blessures dit jaar hebben STEVO uiteindelijk de kop gekost. Die tegenslag blijft  STEVO volgend seizoen in de tweede klasse hopelijk bespaard en wie weet zit er dan wel weer iets moois aan te komen.
Trainer Otto Krabbe zal de komende maanden ongetwijfeld voor zichzelf het seizoen nog eens evalueren. De plussen en minnen zullen door hem worden afgewogen en de conclusies daaruit moet STEVO een mooi jaar in de tweede klasse opleveren.