STEVO weet weer wat winnen is. 3-1 tegen AZC

geplaatst op: 03-04-2016

Na twee nederlagen op rij weet STEVO weer wat winnen is. AZC werd op de Peuverweide met 3-1 verslagen. Anders dan de uitslag doet vermoeden was het geen appeltje eitje. STEVO won verdiend, maar moest daar wel veel moeite voor doen. De Zutphenaren met veel fysiek in de ploeg voetbalde bij tijd en wijle best aardig mee en liet dat vooral op het eind van de eerste helft en in het begin van de tweede helft zien.

STEVO was het in het eerste half uur de ploeg die het meest aanspraak op een doelpunt mocht maken. Het kwam al vroeg in de wedstrijd, de 10e minuut, op voorsprong door Tom van Bentheim, die de keeper van AZC met een lobje kansloos liet. STEVO was ook daarna lekker fel op de bal en het leek het meest voor de hand dat de thuisploeg haar voorsprong zou uitbreiden. AZC kon eerst in de 36e minuut haar eerste kans scheppen. Het was tevens het sein voor AZC om meer van zich af te bijten. In de 39e minuut kreeg het een vrije trap waarbij Roy Kreuwel de bal prima kon onderscheppen.

De gasten kwamen na de rust ook goed uit de startblokken. De bal werd in de 46e minuut maar net naast het STEVO-doel gekopt en even daarna was er ook een enorme kans voor AZC om de stand gelijk te trekken. De bal spatte op de lat van de STEVO-goal weer het veld in na een prima afstandsschot. STEVO had het even moeilijk en trainer Alfred Nijhuis wisselde  de uitgespeelde Justin Oude Booijnk voor de debuterende Daniel Wigger, speler uit de A1.

Dat STEVO in de 62e minuut op 2-0 kwam door Roy Wigger was een hele opluchting. De actie van Roy was geweldig in de zestien en heel koel rondde hij af. AZC deed nog wel verwoede pogingen om het tij te keren, maar het was STEVO dat meer en meer de wedstrijd onder controle kreeg.

Stefan  Steggink, ook een A-junior,  maakte nog zijn opwachting bij STEVO en had na goed voorbereidend werk van Daniel Wigger bijna de 3-0 op de schoen. Die 3-0 werd uiteindelijk in blessuretijd gemaakt door Daniel Wigger.  Het leek de einduitslag, maar in de 98e minuut wist AZC alsnog de eretreffer te maken. Al met al een prima 3-1 overwinning voor STEVO met de wedstrijd van komende week tegen PH in het vooruitzicht.

Concurrent BWO versloeg Achilles ’12 met 1-3 en PH verloor de derby van Luctor met 1-3. Alleen BWO lijkt STEVO van de titel af te houden met nog vijf wedstrijden te gaan. Het zal spannend worden de komende weken.

Saillant detail in de wedstrijd van STEVO tegen AZC was nog dat de vroegere eerste elftal spelers en broers Benny, Theo en Clemens Wigger alle drie hun zoon in het veld zagen deze zondagmiddag. De neven Niels, Roy en Daniel Wigger treden daarmee in de voetsporen van hun vader. Het vroegere tijdperk van de Wiggers in STEVO 1 lijkt voor de komende jaren weer in ere hersteld.